Team-informatie - Wherevogels

Team-informatie

Kaboutervoetbal is bestemd voor kinderen van 5 en 6 jaar. Peuters (4-jarigen), die de eerste voetbalbeginselen zich al eigen hebben gemaakt, kunnen op advies van onze Peuterbegeleiding ook bij de Kabouters instromen. De Kabouters zijn nog niet speelgerechtigd om bij de KNVB wedstrijden te voetballen, maar kunnen bij onze vereniging terecht om leuke en gerichte trainingen te volgen welke passen bij hun leeftijdscategorie. De beginnende kneepjes van het voetbalspel zullen stap voor stap worden bijgebracht. Niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed omgaan met elkaar, zoals dat in een teamsport hoort. Respect voor elkaar en de tegenstander. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk: Plezier hebben in het spelletje!

 

Doelstellingen van het Kaboutervoetbal

Lichamelijke doelstelling:

Het eerste doel is dat we de kinderen verschillende oefenvormen aanbieden waardoor ze bewust de beginselen van het bewegen beter aanleren en ontwikkelen (lopen, rennen, sprinten etc. ) 

Sociale doelstelling:

Het tweede doel is dat het samenspelen wordt ontwikkeld door gerichte oefeningen en partijspelen te doen.  

Sociaal/emotionele doelstelling:

Het derde doel is omde kinderen op hun niveau respect aan te leren naar andere toe. Je doet het samen, samen spelen en samen sporten. Respect aanleren naar medespelers, trainers en leiders.

 

Beleidstechnische doelstelling:  

Het vierde doel is dat we door middel van het kaboutervoetbal een goede doorstroming krijgen van de kabouters naar de oudere jeugd. Voor de vereniging is dit een ideale start om de jeugdopleiding binnen de pupillen in kwaliteit en kwantiteit verder uit de bouwen. De kabouters hebben dan een bepaalde basis gevormd met als gevolg dat de spelertjes veelal op een hoger niveau de Onder 8 teams binnen stappen.

 

Inschrijven en contributie

Inschrijven kan vanaf 4 jaar. De contributie voor de kabouters is € 85,00 per jaar. Wilt u uw kind aanmelden om een keertje mee te doen? Dat kan via kabouters@wherevogels.nl.

 

Wilt u uw kind meteen aanmelden als lid, klik op navolgende link: "Lid worden".

 

Trainingen

De trainingen van de kabouters zijn gebaseerd op diversiteit en het aanleren op een manier die binnen de belevingswereld ligt van die van de kinderen. De trainingen zijn wekelijks op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Training:

Dag Tijd Trainer(s) Veld Kleedkamer Opmerkingen
Zaterdag 10.00 - 11.00 TR1
  • TR1
  • -

De Wherevogels Kabouters 2:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!