Wherevogels is meer dan een voetbalvereniging

V.v. De Wherevogels is meer dan alleen een voetbalvereniging. V.v. De Wherevogels realiseert zich dat het een maatschappelijke functie heeft en omarmt die verantwoordelijkheid.

Bij v.v. De Wherevogels voetballen jongens, meisjes, mannen en vrouwen. Ook mannen en vrouwen met een beperking voetballen bij v.v. De Wherevogels.

Life goals

Elke dinsdagmiddag wordt op de accommodatie voetbalsport aangeboden aan mensen die om welke reden dan ook zijn vastgelopen in het leven. Zoals dak- en thuislozen, statushouders, verslaafden, zwerfjongeren, tienermoeders, ex-gedetineerden of verwarde personen die in de opvang zitten. De voetbalsport op dinsdagmiddag wordt begeleid door Life Goals Nederland speciaal opgeleide maatschappelijke sportcoaches. Sporten is tenslotte voor iedereen.


Sport plezier

respectBij v.v. De Wherevogels gelden twee huisregels, namelijk Respect en (Voetbal)Plezier.

Die twee huisregels zijn namelijk de basis voor een harmonieuze sfeer. Iedereen is van harte welkom bij v.v. De Wherevogels. Accepteer hoe iemand is en help elkaar. De wereld zullen we hiermee wellicht niet verbeteren, maar de buurt wel. 

 

Doordat v.v. De Wherevogels zich profileert als een Open Vereniging zijn er ook talloze andere activiteiten op de accommodatie.PrinsenstichtingDe Prinsenstichting en Martin Luther King school zijn wekelijks aanwezig voor invulling van hun dagbesteding. Vele werkzaamheden worden door hun verricht op de accommodatie van v.v. De Wherevogels.

En het ROC Horizon College Purmerend gebruikt doordeweeks onze accommodatie voor de opleiding van hun studenten Defensie en Veiligheid.

Calibris

 

De Wherevogels is ook een erkend leerbedrijf (Calibris), waardoor scholieren bij De Wherevogels hun stage kunnen doorlopen. Dat kan een maatschappelijke en/of sportstage zijn.

KlaverjasMaandelijks, behalve in de zomer, wordt er in onze sportkantine (buurthuis) een klaverjasavond georganiseerd. Bij voldoende animo gaan we ook darten.Darts

 

Schoolvoetbal

Jaarlijks organiseert v.v. de Wherevogels, naast de traditionele jeugdvoetbaltoernooien, het schoolvoetbaltoernooi voor alle basisscholen in Purmerend en regio. Alle kinderen uit groep 7 & 8 gaan dan met elkaar sportief de strijd aan. Op het moment wellicht het grootste sportevenement van Purmerend.


En daarnaast is v.v. De Wherevogels, als het even kan, ondersteunend aan externe evenementen.Solar Sport

In het verleden was v.v. De Wherevogels bijvoorbeeld gastheer voor de deelnemers aan de Solar Challenge. Naast het aanbieden van sanitaire voorzieningen zijn ook de ontbijten en lunchpakketten aangeboden en was de kantine ’s avonds een welkome afwisseling voor de deelnemers om de koude te vervangen voor een warme plek en een lekker drankje.

 

Kortom, De Wherevogels is meer dan een voetbalvereniging.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!