DWF v.v. De Wherevogels

Handleiding digitaal wedstrijdformulier

In het voorjaar van 2014 heeft de uitrol in de categorie B plaatsgevonden en daarmee is het papieren formulier verleden tijd in het veldvoetbal.

Klik hier voor de handleiding digitaal wedstrijdformulier.

Welke categorieën maken vanaf seizoen 2014/'15 gebruik van het DWF?
Alle categorieën veldvoetbal maken gebruik van het DWF, zowel in de competitie als in de beker. Ten opzichte van vorig seizoen zijn hier nu ook de G-voetbalteams bijgekomen.

In het zaalvoetbal is het DWF in gebruik in de Eredivisie mannen en vrouwen en in de Eerste Divisie mannen. Dit seizoen komen de Topklasse mannen en de jongens Topklasse A1 in district West I erbij.

Wat moet ik doen ter voorbereiding op het gebruik?
Om het invoerwerk op de wedstrijddag snel te laten verlopen, is het belangrijk dat je de bondsteams zo volledig mogelijk van te voren vult met de juiste teamspelers. Je kunt in hoofdstuk 4 van de handleiding lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Zijn er wijzigingen doorgevoerd in het DWF?
Jazeker! Als gevolg van doorgevoerde veranderingen met betrekking tot het registreren en afhandelen van tuchtzaken zijn de volgende zaken aangepast in het DWF:

  • Invoeren gele kaart (A-categorie): standaard krijgt deze de strafcode 1, de enige overgebleven strafcode bij een gele kaart.
  • Invoeren rode kaart: de scheidsrechter krijgt de mogelijkheid te kiezen uit een vereenvoudigde set van zeven strafcodes. De speler (of teamofficial), die de rode kaart heeft gekregen, krijgt de mogelijkheid zijn juiste e-mailadres in te voeren ten behoeve van de digitale correspondentie over de tuchtzaak.
  • Invullen vragenlijst rode kaart: de verenigingsscheidsrechter vult na het invullen en versturen van het DWF IN Sportlink Club een vragenlijst in met aanvullende informatie over de toedracht van de overtreding(en). Een bondsscheidsrechter gaat dit vanaf dit seizoen doen via het Official Portal. Deze vragenlijsten komen in de plaats van het formulier 'Verklaring van de scheidsrechter'.


De KNVB informeert binnenkort verder over de grote wijzigingen in de verwerking van tuchtzaken.

Wat moet ik doen als het door storingen niet lukt het DWF in te vullen?
Voor noodgevallen als gevolg van bijvoorbeeld internet- en computerstoringen bij Sportlink of bij de vereniging, is er digitaal een noodformulier beschikbaar. Dit formulier is een PDF-bestand, dat digitaal is in te vullen met Adobe Reader en vervolgens kan worden gemaild naar de KNVB*. Ook is het mogelijk het formulier te printen, in te vullen en per post te versturen. Als je nu nog in bezit bent van papieren formulieren, kun je deze ook gebruiken in noodgevallen.

Deze werkwijze geldt ook voor de zaalvoetbalcompetities (Ere- en eerste divisie, topklasse), die werken met het DWF. Het bestand is ook beschikbaar op KNVB.nl en in de Online Bibliotheek.

Controleert het DWF op het lidmaatschap van de assistent-scheidsrechter?
Bij het invullen van het DWF is het niet meer in alle gevallen verplicht ook de gegevens van de assistent-scheidsrechters in te voeren. Voor jeugdwedstrijden in categorie B geldt sinds eind maart 2014 een uitzondering. Omdat de rol van assistent-scheidsrechter bij deze wedstrijden vaak wordt uitgevoerd door goedwillende ouders, mag het invoeren van deze gegevens bij het totale jeugdvoetbal (A-junioren tot en met D-pupillen) in categorie B achterwege blijven. Voor de overige categorieën blijft het invullen van de assistent-scheidsrechters op het DWF wel verplicht en wordt dit ook gecontroleerd. Geen controle dus bij te spelen jeugdwedstrijden in categorie B.

(Bron: KNVB.nl)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!