Vrijwilligersdiensten v.v. De Wherevogels

Een onderdeel van het Wherevogels lidmaatschap is de plicht om de vereniging te assisteren met de werkzaamheden, die een vereniging met zich meebrengt. Ieder lid is bij inschrijving akkoord gegaan met die verplichting. Toch blijkt dat een redelijk aantal personen, ondanks deze verplichting, het verplichte vrijwilligerswerk graag aan een ander over laten.

Dat wordt door de vereniging niet meer geaccepteerd. Wherevogels is een vereniging. Het woord "vereniging" komt voort uit het werkwoord "verenigen" en een synoniem voor verenigen is "SAMEN DOEN". Door samen het werk te doen, houden we de contributies en kantineprijzen laag. Het leven is tenslotte al duur genoeg.

Wherevogels beschikt over ruim 200 vaste vrijwilligers (vast kader), zoals bestuursleden, commissieleden, vaste kantinemedewerk(st)ers, trainer, leiders, scheidsrechters, coördinators, etc..

Het huidig Wherevogels ledenaantal overschrijdt de 800 leden.Het aantal niet-vrijwilligers (werklozen) binnen Wherevogels is dus meer dan 500 leden.

Voor de kantinedienst teamassistentie wordt maximaal 32 weekenden op 8 ouders/verzorgers en/of leden ouder dan 18 jaar een beroep gedaan.

Dat maakt maximaal 256 personen. Het aantal langdurige niet-vrijwilligers (werklozen) bedraagt dan jaarlijks ruim 250 leden.

Naast enkele nog in te vullen kaderfuncties (ca. 10 vacatures) is er bij Wherevogels voldoende werkgelegenheid, n.l.

  • Onderhoudsploeg : 10 vacatures
  • Ladies Day voetbaltoernooi (Hemelvaartsdag) : 32 vacatures
  • Schoolvoetbaltoernooi (april) : 200 vacatures
  • Evert Wiclke voetbaltoernooi : 124 vacatures
  • Copa de Purmer : 14 vacatures
Totaal vacatures : 380 vacatures


UWV VACATUREBANK
Daarom beschikt Wherevogels over "Uw Wherevogels vacaturebank". "Afgekort UWV vacaturebank".
Iedere ouder/verzorger of lid ouder dan 18 jaar, die nog geen vaste vrijwilligersfunctie vervuld binnen Wherevogels kan solliciteren naar één van de 380 vacatures, vermeld op onze website inclusief taakomschrijving en functie-eisen.

Solliciteren kan door een mail te sturen naar [email protected]

Door aanmelding op één van de vacatures heeft u dus de mogelijkheid een vrijwilligerstaak te kiezen die u leuk lijkt en met de aanmelding vervalt tegelijk de persoonlijke plicht voor een andere vrijwilligerstaak binnen Wherevogels, zoals de ondersteuning van de vaste kantineploeg met de werkzaamheden. Tenslotte zijn er voldoende niet-vrijwilligers (werklozen), waar ook een beroep op kan worden gedaan.

Indien ouders/verzorgers en/of leden ouder dan 18 jaar niet inschrijven op één van de vacatures en zich ook niet aanmelden als hun team verzocht wordt om de vaste kantineploegen te ondersteunen met de werkzaamheden, dan zal het bestuur hen inroosteren voor één van de nog in te vullen vacatures.

De invulling van een vacature bedraagt qua tijd gemiddeld 4 tot 5 uur. Een jaar heeft ca. 8760 uur. De vereniging vraagt dus een tegenprestatie, die slechts 0,0006% van uw tijd per jaar kost...

We zien de sollicitatie met plezier tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. De Wherevogels
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!